Ontspanning

Heerlijke wekelijkse ontspanning

Chakra yoga is een fijne manier om weer lekker in ontspanning te komen. Even tijd voor jezelf. De yoga is erop gericht om de 7 hoofdchakra’s (energiecentra’s) in balans te brengen. Dit wordt gedaan door de combinatie van oefeningen en begeleidende chakra muziek.

De lessen worden iedere dinsdagavond en woensdagochtend in Den Dungen gegeven.

Tijd

Di-avond van 19.30-21.00 *
Wo-ochtend van 9.00-11.30

* Di-avond nog 1 plaats vrij. Op de wo-ochtend is nog plaats*

Lesprogramma

– 10min stilte
– Yoga oefeningen
– 15min liggen

Massage wordt al eeuwenlang gegeven en uitgevoerd op verschillende manieren. Massage geeft je ontspanning, pijnverlichting en nieuwe energie waardoor jij je beter in balans zult voelen. Want wie kent het niet. “Wanneer je een pijnlijke plek hebt en je wrijft er over dan zal dat de pijn verlichten”. “Door de masserende beweging komt er warmte en energie vrij waardoor de plek zich weer kan gaan ontspannen en de pijn zal minder worden of helemaal  verdwijnen”. Massage brengt niet alleen je lichaam maar ook je geest tot rust. Hieronder worden de verschillende soorten massages beschreven.

Soorten massages

Ayurveda wordt gezien als de oudste gezondheid, genees en leefwijze dat zo’n vijf duizend jaar geleden op schrift werd vastgesteld. Het is een holistisch genees- en leefwijze afkomstig uit India en betekent: kennis (veda) van het leven (ayus) Dus samengevat: Levenskennis. Het onderscheid tussen een westerse en Ayurvedische massage is het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruiden- en etherische oliën. De kruidenolie heeft een smerende, medicinale en ontspannende werking wat diep doordringt in het lichaam.

Bij een Ayurvedische massage wordt extra aandacht besteed aan de eventuele blokkades in energiepunten (marma's) en energiekanalen (nadi's). Deze behandeling is een aparte techniek die met name in Zuid-India wordt aangeleerd en gebruikt.

Er bestaan meerdere Ayurvedische massage technieken voor het opbrengen van de kruidenolie. Hierbij kun je denken aan diverse massage handgrepen. Door de verschillende wrijfrichtingen, activerende bewegingen en lokale behandelingen brengt dit het lichaam en geest beter in balans.

Wat doet een Ayurvedische massage?
De specifieke olie wordt toegepast op de klacht en wordt door de masserende bewegingen vaker herhaald om de olie dieper in het lichaam door te laten dringen.

Het effect van een Ayurvedische massage betreft zowel het reinigen, ontspannen, voeden en balanceren van het fysieke lichaam en geeft rust op emotioneel en geestelijk gebied. Het brengt lichaam en geest dichter bij elkaar en stimuleert het zelfregulerend/zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Belangrijkste werking van Ayurvedische massage:

• Rustgevende werking op emotioneel, lichamelijk en geestelijk niveau.
• Heeft een medicinale geneeskrachtige werking door gebruikmaking van de warme kruiden- en etherische olie.
• Het activeert het lymfatisch systeem en bloedsomloop.
• Geeft een diepere ontspanning.
• Geeft verlichting/genezing bij pijnklachten.
• Geeft nieuwe energie bij vermoeidheidsklachten.
• Beter slapen.
• Bewustwording van lichaam en geest.
• Verlichting bij (spier)spanningen en stress.

Ayurvedische massage is meer dan het masseren van spieren, pezen en gewrichten. Het geeft je de mogelijkheid om naar jezelf te kijken en jezelf te ervaren. De Ayurvedische massage kan deuren openen, een reis zijn, waardoor je bewuster wordt van wat er zich in je afspeelt op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau. Het kan een aanzet zijn tot verandering.

Massage wordt al eeuwenlang gegeven en uitgevoerd op verschillende manieren. Ontspanningsmassage is één van de manieren om lichaam en geest tot rust te brengen. Massage geeft je ontspanning, pijnverlichting en nieuwe energie waardoor  je jezelf beter in balans zult voelen. Want wie kent het niet. “Wanneer je een pijnlijke plek hebt en je wrijft er over dan zal dat de pijn verlichten”. “Door de masserende beweging komt er warmte, energie vrij waardoor de plek zich weer kan gaan ontspannen en de pijn zal verlichten of zelfs doen verdwijnen”. Massage brengt niet alleen je lichaam maar ook je geest tot rust.

“In onze drukke maatschappij wordt veel van ons gevraagd waarbij we ons vaak overbelast voelen, weinig energie hebben en te weinig tijd aan onszelf besteden”. “Het gevolg is dat we niet genoeg ontspannen, vermoeid en lusteloos worden en daardoor eerder uit balans raken”.

“Wanneer je een drukke baan hebt waarbij je veel moet nadenken, veel met het hoofd bezig bent, dan kan dat spanningen geven die je geest onrustig maakt”. “Ook bij lichamelijke inspanningen, het verrichtten van dezelfde handelingen of zware belasting, kunnen zich in het lichaam spanningen vast gaan zetten en/of pijnklachten veroorzaken”.

“Door een ontspanningsmassage te ontvangen, voel jij je weer lekkerder in je vel zitten”. “Je krijgt meer energie, je voelt je weer opgeladen”. “Je lichaam en geest komen tot ontspanning en rust en daardoor weer in balans”. “Massage ontvangen is een cadeautje geven aan jezelf, even alles achter je laten, even helemaal bij jezelf komen en er voor jezelf zijn door je over te geven aan de ontspannende werking die massage je kan geven”.

Belangrijkste werking van de ontspanningsmassage:

•  Heeft een genezend werking van lichaam en geest.
•  Diepere rust en ontspanning.
•  Pijnklachten zullen afnemen of zelfs doen verdwijnen.
•  Meer energie en balans.
•  Betere ademhaling.
•  Betere spijsvertering.
•  Mooiere teint.
•  Intensiveert en ondersteund de ontgiftiging van je lichaam.
•  Versnelde bloedcirculatie.
•  Voorkoming van stress.
•  Kan doorligplekken/decubitus voorkomen.

Zie voor de kosten van de massages en yoga sessies de volgende link: kosten

Ontspanningsmassage

Even heerlijk genieten